Faktasider Sokkeldirektoratet
Faktasider Sokkeldirektoratet
sodir.no          English
05.12.2024 - 01:29
Tidspunkt for siste synkronisering med Sokkeldirektoratets interne systemer

SWB12

Eksport: PDF ikon PDF
  • Generell informasjon

    Generell informasjon
    Attributt Verdi
    Surveynavn
    Navn på undersøkelsen. Se kap. 4.1 i Sokkeldirektoratets gulbok for mer informasjon.
    SWB12
    Hjemmelsgrunnlag
    Hvilken lovhjemmel som er grunnlag for undersøkelsen.
    Petroleumsforskriften jf Ressursforskriften
    NPDID for survey
    Sokkeldirektoratets entydige nøkkel for undersøkelsen.
    7569
    Faktakart - nytt vindu
    Status
    Status for innsamlingen. Eksempel på lovlige verdier: "Under behandling", "Planlagt", "Pågående", "Pause","Ferdig".
    Ferdig
    Område
    Geografisk område på Norsk sokkel. Lovlige verdier er "Nordsjøen", "Norskehavet", "Barentshavets - Sør" , Barentshavet - Nord".
    Barentshavet
    Markedstilgjengelig
    Angir om dataene fra undersøkelsen er klassifisert som omsettelig (jmf. Petroleumsforskriften § 85). Lovlige verdier er "Ja" eller "Nei".
    Ja
    Kategori
    Angir hvilken metode som er brukt i undersøkelsen. Dersom det er brukt seimisk kilde er kategorien "Seismisk undersøkelse", dersom elektromagnestisk kilde " settes "Elektromagnetisk undersøkelse". Ellers settes kategorien til "Andre undersøkelser". Se også beskrivelser for "Hoved type" and "Del type".
    Seismisk undersøkelse
    Hovedtype
    Hvilken hovedtype undersøkelsen er. Lovlige verdier er "Ordinær seismisk undersøkelse", "Havbunnseismisk undersøkelse", "Elektromagnetisk undersøkelse","Borestedsundersøkelse / Site survey", "Grunnundersøkelse / Soil survey". Se også beskrivelsen av "Kategori".
    Ordinær seismisk undersøkelse
    Deltype
    Hvilken deltype undersøkelsen er. Lovlige verdier er: "2D", "3D", "4D" og "Ikke seismikk". Ale verdier er relevante for ulike hoved typer unntatt "Ikke seismikk" som bare er relevant for "Borestedsundersøkelse / Site survey" og "Grunnundersøkelse / Soil survey".
    3D
    Selskap - ansvarlig
    Ansvarlig selskap for undersøkelsen.
    Fugro Multi Client Services AS
    Kildetype
    Energikilde som brukes. Eksempel på lovlige verdier: "Seismisk" "Elektromagnetisk" og "Ikke relevant"
    Seismisk kilde
    Antall kilder
    Antall kilder.
    2
    Kildestørrelse
    Størrelse på kilde. Kan være et volum eller en strømstyrke. Eksempel på lovlige verdier: "5085 cu.in", "1000A".
    max 5100 cu.in.
    Aktivt kildevolum
    Trykk brukt. Eksempel på lovlige verdier: "2000 PSI".
    2000 psi
    Sensortype
    Type sensor som brukes. Eksempel på lovlige verdier: "Kabler", "Noder", "Ikke relevant"
    Kabler
    Antall sensorer
    Antall sensorer brukt
    max 12
    Sensorlengde [m]
    Lengde av sensorene i meter. Ikke relevant dersom Sensor type = "Noder".
    max 8100 m
    Sensorbredde [m]
    Bredde på sensorslep i meter.
    Startdato - planlagt
    Dato for når selskapet har rapportert at innsamlingen skal starte.
    20.02.2012
    Startdato
    Dato innsamlingen startet. Startet betyr når selve datainnsamlingen har startet.
    03.03.2012
    Avslutningsdato - planlagt
    Dato for når selskapet har rapportert at innsamlingen skal slutte.
    30.11.2012
    Avslutningsdato
    Dato for avslutning av innsamlingen. Avslutning betyr når datainnsamlingen er avsluttet.
    23.10.2012
    Total lengde [cdp km]
    9604
    Total lengde [båt km]
    Totalt innsamlet lengde båt kilometer.
    Netto areal - faktisk 3D/4D [km2]
    Faktisk netto areal innmeldt av selskap - 3D/4D [km2].
  • Siste oppdateringer

    Siste oppdateringer
    Dato
    Type oppdatering
    Informasjon
    24.10.2012
    Status
    Ferdig
    24.10.2012
    Melding - sluttmelding
    22.10.2012
    Melding - ukemelding
    15.10.2012
    Melding - ukemelding
    01.10.2012
    Melding - ukemelding
    27.09.2012
    Høringskommentar Fiskeridirektoratet
    Fiskerifaglig vurdering
    Pr. 27.09.2012 er det kun aktivitet fra seismikkfartøy som sporer i tilknytning til undersøkelsesområdet.
    Basert på blant annet historisk aktivitetsinformasjon forventer vi fiskeriaktivitet rundt Bjørnøya, hvor det fiskes hyse og torsk med innslag av andre arter, fra bunntrål, autoline og eventuelt også andre konvensjonelle fartøy. Vi forventer at dette fisket vil kunne strekke seg tett opptil og inn i utvidet undersøkelsesområde i nord, knyttet til Bjørnøya.
    Videre forventer vi fiskeriaktivitet vest - sørvest for undersøkelsesområdet, fra fartøy som fisker etter norsk vårgytende sild. De siste par årene har dette fisket ikke beveget seg i særlig grad inn i aktuelt undersøkelsesområde, men vi kan ikke utelukke helt et sildefiske inn i undersøkelsesområdet. Dette avhenger i stor grad av vandringsmønsteret til silda.
    Pr. dato gjenstår i underkant av halvparten av totalkvota for NVG-sild for norske fartøy. Ellers forventer vi sporadisk fiskeriaktivitet fra autolinefartøy, primært sørvest til sørøst for undersøkelsesområdet. Vi kan ikke utelukke helt aktivitet fra autolinefartøy i selve undersøkelsesområdet. Det må påregnes fiskefartøy i transitt gjennom undersøkelsesområdet.

    Sammendrag og tilrådning
    Vi ber om at det utvises stor aktsomhet og at undersøkelsen planlegges sammen med fiskerikyndig kompetanse for å redusere konfliktfaren. Spesiell oppmerksomhet bør vies den nordligste delen av utvidet undersøkelsesområde, samt utviklingen når det gjelder fisket etter norsk vårgytende sild.
    Kystvaktsentralen bør brukes aktivt for å orientere seg om fiskeriaktivitet og fiskeredskaper i området.
    Etter ei helhetsvurdering legger Fiskeridirektoratet til grunn at det må tas hensyn til en skremmeavstand på 18 nautiske mil i relasjon til fartøy som driver et direktefiske etter torsk og hyse under selve innsamlingen av seismiske data i denne undersøkelsen.
    Undersøkelsen må stanses eller endres på kort varsel dersom det oppstår konflikter med fiskeriene.
    Vi noterer at Kjell Husevåg er meldt inn som fiskerikyndig.
    27.09.2012
    Sokkeldirektoratet brev til selskapene oppsummert
    OD viser til tilrådninger datert 21.1.2012, 24.4.2012, 25.7.2012 og 17.9.2012. På bakgrunn av endringsmelding og ny uttalelse fra Fiskeridirektoratet har vi ingen ytterligere merknader, men vi ber om at det utvises stor aktsomhet med hensyn til fiskeriaktiviteten som kan øke i området. Dersom det skulle oppstå særlige situasjoner i forhold til fiskeriaktiviteten, ber vi om å bli underretter om dette. Undersøkelsen kan bli stanset eller endret på kort varsel dersom det oppstår konflikt med fiskeriene.
    Kjell Husevåg er meldt som fiskerikyndig fra 8.8.2012 til 31.10.2012 for undersøkelsen.
    Det er krav om at alle meldinger – oppstartsmelding, endringsmelding, ukemelding og sluttmelding – skal rapporteres gjennom ODs meldingssystem for undersøkelser http://factpages.npd.no/seismicxmlmaker/.
    Kopi av ODs brev m/vedlegg, undersøkelsestillatelsen og ressursforskriften skal være tilgjengelig om bord i hovedfartøyet under hele toktet, jf. ressursforskriften §§ 5 og 6.
    25.09.2012
    Melding - endringsmelding
    Denne endringsmeldinga erstattar endringsmelding sendt tidlegare i dag. Området er utvida meir mot nordaust og innsamlingperioden er forlenga tom 30.november. Me ber om at rask tilbakemelding, då båten snart er ferdig i nåverande området!
    24.09.2012
    Melding - ukemelding
    24.09.2012
    Melding - endringsmelding
    Vi ber om forlenging av innsamlingperioden og utviding av området mot nordaust.
    17.09.2012
    Sokkeldirektoratet brev til selskapene oppsummert
    Denne uttalelsen gjelder for perioden 1.8.2012 - 31.10.2012.
    OD gjør oppmerksom på at undersøkelsesområdet grenser til (berører) området hvor det ikke skal drives petroleumsvirksomhet, og vi understreker at det ikke må samles inn data innenfor disse områdene, jf. Meld. St. 10 – Oppdatering av forvaltningsplanen for det marine miljø i Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten.
    Virksomheten forutsettes gjennomført innenfor reguleringen i petroleumsregelverket som ivaretar forholdet til annen virksomhet i havområdene åpnet for petroleumsvirksomhet. Det vises til petroleumsloven § 10-1 andre ledd og ressursforskriften § 5 første ledd og vilkår i de nevnte tillatelser.
    OD gjør særlig oppmerksom på at fartøy som foretar seismisk undersøkelse, skal holde forsvarlig avstand til fartøy som driver fiske og fra faststående og flytende fiskeredskap. Særlig aktsomhet skal utvises når større ansamlinger av fiskefartøy observeres, jf. ressursforskriften § 5 første ledd.
    Uttalelser som er angitt av adressatene innenfor meldesystemet er rådgivende (jf. vedlegg). Rettighetshaver må selv vurdere forsvarligheten av å kunne starte opp og gjennomføre undersøkelsen. For arealer som omfattes av gytevandring, tilrår OD generelt at rådene fra Havforskningsinstituttet følges. For denne undersøkelsen har Havforskningsinstituttet ingen merknader på ressursbiologisk grunnlag.
    Dersom det skulle oppstå situasjoner i forhold til fiskeriaktiviteten, ber vi om å bli underrettet om dette. Undersøkelsen kan bli stanset eller endret på kort varsel dersom det oppstår konflikt med fiskeriene.
    OD har på bakgrunn av melding og innkomne uttalelser ikke ytterligere merknader.Kjell Husevåg er meldt som fiskerikyndig.
    Det er krav om at alle meldinger – oppstartsmelding, endringsmelding, ukemelding og sluttmelding – skal rapporteres gjennom ODs meldingssystem for undersøkelser http://factpages.npd.no/seismicxmlmaker/.
    Kopi av ODs brev m/vedlegg, undersøkelsestillatelsen og ressursforskriften skal være tilgjengelig om bord i hovedfartøyet under hele toktet, jf. ressursforskriften §§ 5 og 6.
    17.09.2012
    Høringskommentar Fiskeridirektoratet
    Endringsmeldingen av 06.09.2012 innebærer forlengelse av undersøkelsesperioden til og med 31.10.2012. Videre er Kjell Husevåg meldt inn som fiskerikyndig for perioden 08.08.2012 – 31.10.2012. Denne uttalelsen gjelder for perioden oktober 2012.

    Fiskerifaglig vurdering
    Pr. 17.09.2012 er det kun sporadisk fiskeriaktivitet som sporer i tilknytning til undersøkelsesområdet. Basert på blant annet historisk aktivitetsinformasjon forventer vi fiskeriaktivitet rundt Bjørnøya, hvor det fiskes hyse og torsk med innslag av andre arter, fra bunntrål, autoline og eventuelt også andre konvensjonelle fartøy. Videre forventer vi fiskeriaktivitet vest - sørvest for undersøkelsesområdet, fra trål og notfartøy som fisker etter norsk vårgytende sild. De siste par årene har dette fisket ikke beveget seg i særlig grad inn i aktuelt undersøkelsesområde, men vi kan ikke utelukke helt et sildefiske inn i undersøkelsesområdet. Dette avhenger i stor grad av vandringsmønsteret til silda. Pr. dato gjenstår ca. halvparten av totalkvota for NVG-sild for norske fartøy. Ellers forventer vi sporadisk fiskeriaktivitet fra autolinefartøy, primært sørvest til sørøst for undersøkelsesområdet. Vi kan ikke utelukke helt aktivitet fra autolinefartøy i selve undersøkelsesområdet. Det må påregnes fiskefartøy i transitt gjennom undersøkelsesområdet.

    Sammendrag og tilrådning
    Vi ber om at det utvises stor aktsomhet og at undersøkelsen planlegges sammen med fiskerikyndig kompetanse for å redusere konfliktfaren. Kystvaktsentralen bør brukes aktivt for å orientere seg om fiskeriaktivitet og fiskeredskaper i området. Etter ei helhetsvurdering legger Fiskeridirektoratet til grunn at det må tas hensyn til en skremmeavstand på 18 nautiske mil i relasjon til fartøy som driver et direktefiske etter torsk og hyse under selve innsamlingen av seismiske data i denne undersøkelsen. Undersøkelsen må stanses eller endres på kort varsel dersom det oppstår konflikter med fiskeriene.

    Vi noterer at Kjell Husevåg er meldt inn som fiskerikyndig for denne undersøkelsen om bord i fartøyet Geo Celtic, LAKF6.
    17.09.2012
    Melding - ukemelding
    10.09.2012
    Melding - ukemelding
    07.09.2012
    Melding - endringsmelding
    Vi ber om ein månad forlenging av innsamlingperioden, (tom. 31.oktober) og melder inn fiskerikyndig.
    03.09.2012
    Melding - ukemelding
    27.08.2012
    Melding - ukemelding
    20.08.2012
    Melding - ukemelding
    13.08.2012
    Melding - ukemelding
    06.08.2012
    Melding - ukemelding
    30.07.2012
    Melding - ukemelding
    26.07.2012
    Høringskommentar Havforskningsinstituttet
    Ingen merknader til endringsmeldingen.
    25.07.2012
    Sokkeldirektoratet brev til selskapene oppsummert
    Denne uttalelsen gjelder for perioden 1.8.2012 - 30.9.2012.
    OD gjør oppmerksom på at undersøkelsesområdet grenser til (berører) området hvor det ikke skal drives petroleumsvirksomhet, og vi understreker at det ikke må samles inn data innenfor disse områdene, jf. Meld. St. 10 – Oppdatering av forvaltningsplanen for det marine miljø i Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten.
    Virksomheten forutsettes gjennomført innenfor reguleringen i petroleumsregelverket som ivaretar forholdet til annen virksomhet i havområdene åpnet for petroleumsvirksomhet. Det vises til petroleumsloven § 10-1 andre ledd og ressursforskriften § 5 første ledd og vilkår i de nevnte tillatelser.
    OD gjør særlig oppmerksom på at fartøy som foretar seismisk undersøkelse, skal holde forsvarlig avstand til fartøy som driver fiske og fra faststående og flytende fiskeredskap. Særlig aktsomhet skal utvises når større ansamlinger av fiskefartøy observeres, jf. ressursforskriften § 5 første ledd.
    Uttalelser som er angitt av adressatene innenfor meldesystemet er rådgivende (jf. vedlegg). Rettighetshaver må selv vurdere forsvarligheten av å kunne starte opp og gjennomføre undersøkelsen. For arealer som omfattes av gytevandring, tilrår OD generelt at rådene fra Havforskningsinstituttet følges. For denne undersøkelsen har Havforskningsinstituttet ingen merknader på ressursbiologisk grunnlag.
    Dersom det skulle oppstå situasjoner i forhold til fiskeriaktiviteten, ber vi om å bli underrettet om dette. Undersøkelsen kan bli stanset eller endret på kort varsel dersom det oppstår konflikt med fiskeriene.
    OD har på bakgrunn av melding og innkomne uttalelser ikke ytterligere merknader. Harald Simonsen er meldt som fiskerikyndig for undersøkelsen.
    Det er krav om at alle meldinger – oppstartsmelding, endringsmelding, ukemelding og sluttmelding – skal rapporteres gjennom ODs meldingssystem for undersøkelser http://factpages.npd.no/seismicxmlmaker/.
    Kopi av ODs brev m/vedlegg, undersøkelsestillatelsen og ressursforskriften skal være tilgjengelig om bord i hovedfartøyet under hele toktet, jf. ressursforskriften §§ 5 og 6.
    25.07.2012
    Høringskommentar Fiskeridirektoratet
    Denne uttalelsen gjelder for perioden 1.8.2012 - 30.9.2012.

    Fiskerifaglig vurdering
    Pr. 25.07.2012 er det veldig spredt fiskeriaktivitet nordøst for og sørvest for selve undersøkelsesområdet.
    Basert på blant annet historisk aktivitetsinformasjon forventer vi fiskeriaktivitet primært rundt Bjørnøya, hvor det fiskes torsk og hyse med innslag av andre arter, fra bunntrål, autoline og andre konvensjonelle fartøy. Videre forventer vi fiskeriaktivitet vest - sørvest for undersøkelsesområdet, fra bunntrål og autoline, samt fra autoline sør og sørvest for undersøkelsesområdet. Vi kan ikke utelukke helt aktivitet fra autolinefartøy i selve undersøkelsesområdet.
    Fangst av vågehval kunne starte 1. april og skal være avsluttet innen 31. august kl. 2359. Vi kan ikke utelukke aktivitet fra fangstfartøy i området.
    I september kan det påregnes et fiske etter norsk vårgytende sild vest og sørvest for undersøkelsesområdet, men antakelig ikke øst for 500m-dybdekoten. Denne vurderingen er beheftet med noe usikkerhet knyttet til om silda vil følge det samme vandringsmønsteret som de siste par årene.

    Sammendrag og tilrådning
    Vi ber om at det utvises stor aktsomhet og at undersøkelsen planlegges sammen med fiskerikyndig kompetanse for å redusere konfliktfaren. Kystvaktsentralen bør brukes aktivt for å orientere seg om fiskeriaktivitet og fiskeredskaper i området.
    Etter ei helhetsvurdering legger Fiskeridirektoratet til grunn at det må tas hensyn til en skremmeavstand på 18 nautiske mil i relasjon til fartøy som driver et direktefiske etter torsk og hyse under selve innsamlingen av seismiske data i denne undersøkelsen.
    Undersøkelsen må stanses eller endres på kort varsel dersom det oppstår konflikter med fiskeriene.
    Vi noterer at Harald Simonsen er meldt inn som fiskerikyndig for denne undersøkelsen om bord i fartøyet Geo Celtic, LAKF6.
    24.07.2012
    Melding - ukemelding
    17.07.2012
    Melding - ukemelding
    10.07.2012
    Melding - ukemelding
    03.07.2012
    Melding - ukemelding
    26.06.2012
    Melding - endringsmelding
    Bytte av fiskerikyndig
    25.06.2012
    Melding - ukemelding
    18.06.2012
    Melding - ukemelding
    11.06.2012
    Melding - ukemelding
    04.06.2012
    Melding - ukemelding
    04.06.2012
    Melding - ukemelding
    21.05.2012
    Melding - ukemelding
    16.05.2012
    Melding - ukemelding
    07.05.2012
    Melding - ukemelding
    03.05.2012
    Melding - ukemelding
    24.04.2012
    Melding - endringsmelding
    Ny fiskerikyndig.
    24.04.2012
    Melding - ukemelding
    24.04.2012
    Sokkeldirektoratet brev til selskapene oppsummert
    OD gjør oppmerksom på at undersøkelsesområdet grenser til (berører) området hvor det ikke skal drives petroleumsvirksomhet, og vi understreker at det ikke må samles inn data innenfor disse områdene, jf. Meld. St. 10 – Oppdatering av forvaltningsplanen for det marine miljø i Barentshavet og havområdene utenfor Lofoten.
    Vi har ingen merknader til endringen av området. Denne uttalelsen gjelder for perioden 20.4.2012 – 31.7.2012. Kjell Husevåg er fiskerikyndig.
    20.04.2012
    Høringskommentar Fiskeridirektoratet
    Denne uttalelsen gjelder for perioden 20.4.2012 – 31.7.2012.
    Fiskerifaglig vurdering
    Pr. 20.04.2012 er det spredt aktivitet fra bunntrål og autoline nordøst for undersøkelsesområdet (sør for Bjørnøya).
    I perioden 20.02 — 20.04.2012 har det vært noe autolineaktivitet i sørvestlig del av undersøkelsesområdet, tråleraktivitet nord for området (i den nye utvidete delen), samt
    autolineaktivitet øst for området.
    Basert på blant annet historisk aktivitetsinformasjon forventer vi fiskeriaktivitet i den utvidete delen av undersøkelsesområdet i nordvest og litt lengre sør i undersøkelsesområdet, primært fra bunntrål. Videre forventer vi spredt autolineaktivitet i sørligere deler av undersøkelsesområdet. Når vi kommer ut i juli, forventer vi mindre fiskeriaktivitet, men kan ikke utelukke sporadisk aktivitet, herunder fra autolinefartøy. Utenfor brutto undersøkelsesområde forventer vi mest aktivitet knyttet til farvannet sør for Bjørnøya, samt autolineaktivitet sør og sørvest for brutto undersøkelsesområde.
    Fartøy fisker etter torsk, hyse og sei med innslag av andre arter.
    Fangst av vågehval kan starte I. april og skal være avsluttet innen 31. august kl. 2359. Vi kan ikke utelukke aktivitet fra fangstfartøy i området.
    Sammendrag og tilrådning
    Innledningsvis og som nevnt i vår første uttalelse til denne undersøkelsen, viser vi til at fiskeriaktiviteten vanligvis er på et lavere nivå i månedene juni — til og med september for det
    innmeldte undersøkelsesområdet. Vi anbefaler derfor at mest mulig av den seismiske innsamlingen gjøres i disse månedene.
    Vi ber om at det utvises stor aktsomhet og at undersøkelsen planlegges sammen med fiskerikyndig kompetanse for å redusere konfliktfaren. Kystvaktsentralen bør brukes aktivt for
    å orientere seg om fiskeriaktivitet og fiskeredskaper i området.
    Etter ei helhetsvurdering legger Fiskeridirektoratet til grunn at det må tas hensyn til en skremmeavstand på 18 nautiske mil i relasjon til fartøy som driver et direktefiske etter torsk
    og hyse under selve innsamlingen av seismiske data i denne undersøkelsen.
    Undersøkelsen må stanses eller endres på kort varsel dersom det oppstår konflikter med fiskeriene.
    Vi noterer at Kjell Husevåg er meldt inn som fiskerikyndig for denne undersøkelsen om bord i fartøyet Geo Celtic, LAKF6.
    16.04.2012
    Melding - ukemelding
    16.04.2012
    Melding - endringsmelding
    Området er noe endret mot nord vest. Brutto og netto polygon er utvidet noe i forhold til tidligere endringsmelding.
    10.04.2012
    Melding - ukemelding
    03.04.2012
    Melding - ukemelding
    26.03.2012
    Melding - ukemelding
    19.03.2012
    Melding - ukemelding
    12.03.2012
    Melding - ukemelding
    02.03.2012
    Status
    Pågående
    01.03.2012
    Status
    Planlagt
    01.03.2012
    Melding - oppstartsmelding
    01.03.2012
    Status
    Pågående
    21.02.2012
    Status
    Planlagt
    21.02.2012
    Sokkeldirektoratet brev til selskapene oppsummert
    Oljedirektoratet har ingen merknader til at undersøkelsen utføres som planlagt.
    21.02.2012
    Høringskommentar Havforskningsinstituttet
    Havforskningsinstituttet har ingen merknader på ressursbiologisk grunnlag.
    09.02.2012
    Høringskommentar Fiskeridirektoratet
    Fiskerifaglig vurdering
    Pr. dato 07.02.2012 er det fiskeriaktivitet som sporer nordvest for undersøkelsesområdet (bunntrål), samt autolinefartøyer sørvest for og delvis inne i undersøkelsesområdet. De siste 14 dager før 07.02.2012 har det vært autolineaktivitet vest – nordvest for undersøkelsesområdet samt øst – nordøst av området. Basert på blant annet historisk aktivitetsinformasjon kan det forventes fiskeriaktivitet, fra primært bunntrål, i nordligste del av undersøkelsesområdet, sør for Bjørnøya. Videre forventer vi aktivitet fra autolinefartøy langs sørvestlige avgrensning av undersøkelsesområdet og videre mot sørøst. Vi kan ikke utelukke aktivitet fra autolinefartøy også inne i brutto og netto undersøkelsesområde. Det fiskes primært etter torsk og hyse med innslag av andre arter i denne perioden.

    Sammendrag og tilrådning
    Innledningsvis viser vi til at fiskeriaktiviteten vanligvis er på et lavt nivå i månedene juni – til og med september for det innmeldte undersøkelsesområdet. Vi anbefaler derfor at mest mulig av den seismiske innsamlingen gjøres i disse månedene. Dersom innsamlingen starter opp i slutten av februar, vil vi, basert på ovennevnte vurdering, tilrå at innsamlingen starter med linjer som ligger lengst mot sørvest, men at man allikevel må ha fokus på eventuelle autolinefartøy eller andre fiskefartøy i området.
    Vi ber om at det utvises stor aktsomhet og at undersøkelsen planlegges sammen med fiskerikyndig kompetanse for å redusere konfliktfaren. Kystvaktsentralen bør brukes aktivt for å orientere seg om fiskeriaktivitet og fiskeredskaper i området. Etter ei helhetsvurdering legger Fiskeridirektoratet til grunn at det må tas hensyn til en skremmeavstand på 18 nautiske mil i relasjon til fartøy som driver et direktefiske etter torsk og hyse under selve innsamlingen av seismiske data i denne undersøkelsen. Undersøkelsen må stanses eller endres på kort varsel dersom det oppstår konflikter med fiskeriene.
    03.02.2012
    Melding - endringsmelding
    Området er noko endra. Brutto polygon er redusert og innsamling er lenger sørøst. I tillegg melder vi inn fiskerikyndig og kontakt-infomasjon til fartøyet.
    16.01.2012
    Status
    Under behandling
  • Tillatelser

    Tillatelser
    Type tillatelse
    Tillatelses navn
    Undersøkelsestillatelse
    430
  • Selskap innsamlingen gjøres for

    Selskap innsamlingen gjøres for
    Selskapsnavn
    Fugro Multi Client Services AS
  • Selskap som utfører innsamlingen

    Selskap som utfører innsamlingen
    Selskapsnavn
    Fugro-Geoteam AS
  • Data format

    Data format
    Type data
    Format
    Medium
    Kommentarer
    Seismiske data
    3592
    SEGD
    Recording
  • Fartøy

    Fartøy
    Fartøy
    Type fartøy
    Telefonnummer
    IMO-nummer
    Kallesignal
    Nasjon
    Geo Celtic
    Hovedfartøy (innsamlingsfartøy)
    +47 2325 4291
    9376995
    FIKK
    Frankrike
    Kommandor Calum
    Hovedfartøy (innsamlingsfartøy)
    Ikke kjent
    GAAM
    UK
  • Fiskerikyndig

    Fiskerikyndig
    Fradato
    Til dato
    Navn
    Telefonnummer
  • Koordinater , inklusiv snuområde (brutto), datum: ED50

    Koordinater , inklusiv snuområde (brutto), datum: ED50
    Arealet i grader og desimale minutter
    Koordinater , inklusiv snuområde (brutto), datum: ED50
    Punkt nummer
    NS grader
    NS minutter
    (desimale)
    ØW grader
    ØV minutter
    (desimale)
    1
    72
    17.43
    N
    19
    9.79
    Ø
    2
    72
    17.43
    N
    19
    9.79
    Ø
    3
    72
    17.43
    N
    19
    9.79
    Ø
    4
    72
    42.26
    N
    21
    44.80
    Ø
    5
    72
    42.26
    N
    21
    44.80
    Ø
    6
    72
    42.26
    N
    21
    44.80
    Ø
    7
    72
    42.26
    N
    21
    44.80
    Ø
    8
    72
    42.26
    N
    21
    44.80
    Ø
    9
    72
    42.26
    N
    21
    44.80
    Ø
    10
    72
    42.26
    N
    21
    44.80
    Ø
    11
    72
    42.26
    N
    21
    44.80
    Ø
    12
    72
    42.26
    N
    21
    44.80
    Ø
    13
    73
    44.06
    N
    19
    23.35
    Ø
    14
    73
    44.06
    N
    19
    23.35
    Ø
    15
    73
    44.06
    N
    19
    23.35
    Ø
    16
    73
    43.28
    N
    18
    9.50
    Ø
    17
    73
    54.41
    N
    17
    39.91
    Ø
    18
    73
    54.41
    N
    17
    39.91
    Ø
    19
    73
    54.41
    N
    17
    39.91
    Ø
    20
    73
    53.43
    N
    17
    34.76
    Ø
    21
    74
    1.05
    N
    17
    14.90
    Ø
    22
    74
    1.05
    N
    17
    14.90
    Ø
    23
    74
    1.05
    N
    17
    14.90
    Ø
    24
    73
    41.67
    N
    15
    38.06
    Ø
    25
    73
    41.67
    N
    15
    38.06
    Ø
    26
    73
    41.67
    N
    15
    38.06
    Ø
    27
    73
    41.67
    N
    15
    38.06
    Ø
    28
    73
    41.67
    N
    15
    38.06
    Ø
    29
    73
    41.67
    N
    15
    38.06
    Ø
    30
    73
    41.67
    N
    15
    38.06
    Ø
    31
    73
    41.67
    N
    15
    38.06
    Ø
    32
    73
    41.67
    N
    15
    38.06
    Ø
  • Koordinater – alternativ visning, inklusiv snuområde (brutto), datum: ED50

    Koordinater – alternativ visning, inklusiv snuområde (brutto), datum: ED50
    Arealet (det samme som ovenfor) i grader, minutter og desimale sekunder.
    Koordinater – alternativ visning, inklusiv snuområde (brutto), datum: ED50
    Punkt nummer
    NS grader
    NS minutter
    NS sekunder
    ØW grader
    ØW minutter
    ØW sekunder
    1
    72
    17
    25.72
    N
    19
    9
    47.65
    Ø
    2
    72
    17
    25.72
    N
    19
    9
    47.66
    Ø
    3
    72
    17
    25.72
    N
    19
    9
    47.67
    Ø
    4
    72
    42
    15.48
    N
    21
    44
    48.12
    Ø
    5
    72
    42
    15.48
    N
    21
    44
    48.14
    Ø
    6
    72
    42
    15.49
    N
    21
    44
    48.14
    Ø
    7
    72
    42
    15.50
    N
    21
    44
    48.15
    Ø
    8
    72
    42
    15.51
    N
    21
    44
    48.15
    Ø
    9
    72
    42
    15.52
    N
    21
    44
    48.15
    Ø
    10
    72
    42
    15.53
    N
    21
    44
    48.15
    Ø
    11
    72
    42
    15.54
    N
    21
    44
    48.14
    Ø
    12
    72
    42
    15.55
    N
    21
    44
    48.13
    Ø
    13
    73
    44
    3.30
    N
    19
    23
    20.85
    Ø
    14
    73
    44
    3.31
    N
    19
    23
    20.85
    Ø
    15
    73
    44
    3.31
    N
    19
    23
    20.84
    Ø
    16
    73
    43
    16.95
    N
    18
    9
    30.14
    Ø
    17
    73
    54
    24.87
    N
    17
    39
    54.40
    Ø
    18
    73
    54
    24.87
    N
    17
    39
    54.39
    Ø
    19
    73
    54
    24.87
    N
    17
    39
    54.38
    Ø
    20
    73
    53
    25.81
    N
    17
    34
    45.78
    Ø
    21
    74
    1
    2.72
    N
    17
    14
    53.97
    Ø
    22
    74
    1
    2.72
    N
    17
    14
    53.96
    Ø
    23
    74
    1
    2.72
    N
    17
    14
    53.95
    Ø
    24
    73
    41
    40.03
    N
    15
    38
    3.83
    Ø
    25
    73
    41
    40.03
    N
    15
    38
    3.81
    Ø
    26
    73
    41
    40.02
    N
    15
    38
    3.81
    Ø
    27
    73
    41
    40.01
    N
    15
    38
    3.80
    Ø
    28
    73
    41
    40.00
    N
    15
    38
    3.80
    Ø
    29
    73
    41
    39.99
    N
    15
    38
    3.80
    Ø
    30
    73
    41
    39.98
    N
    15
    38
    3.80
    Ø
    31
    73
    41
    39.97
    N
    15
    38
    3.81
    Ø
    32
    73
    41
    39.96
    N
    15
    38
    3.82
    Ø